Succesvolle dag in GRID

De Dag van de Boekkunst in GRID, zondag 20 november jl mag met recht een groot succes genoemd worden. Zo'n 200 mensen uit alle windstreken zijn op deze bijzondere dag afgekomen. De dag begon met de officiële opening van de tentoonstelling Nieuwe Binding door Paul van de Capelleveen. Hij hield een inspirerende toespraak over de functie van het boek. Daarna was het de beurt aan Anneke de Vries (kunsthistorica en margedrukker) over boekkunst.

De bezoekers waren allemaal liefhebbers van de boekkunst en soms ook zelf maker. Volgens Fronique Oosterhof, directeur GRID Grafisch Museum Groningen, is de dag voor herhaling vatbaar. Het blijft hoe dan ook nodig dat mensen elkaar werkelijk fysiek ontmoeten. Ook nu weer waren er vele inspirerende ontmoetingen tussen publiek en makers, maar vooral ook de boekkunstenaars onderling. Er werd veel uitgewisseld, niet alleen kennis maar ook emailadressen. Kortom, het Boekkunstnetwerk voorziet zeker in een behoefte!

p1000857 Paul van Capelleveen, conservator Bijzondere Collecties van Koninklijke Bibliotheek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *